Kategorie

Filtrowanie :

legenda
Objaśnienia formatów i skrótów
Formaty (cm):Podłoża:Rodzaje:
BU - 14,8 X 21
DN - 24,5 X 35
f - folia
p - płyta sztywna PCV - 1 mm
c - płyta cienka PCV - 0,5 mm
n - nieświecące
Właściwości produktów - emblematy
Fotoluminescencyjny

Fotoluminescencyjny

Folia transparentna

Folia transparentna

Odporny na ścieranie w przypadku intensywnego ruchu pieszych

Odporny na ścieranie w przypadku intensywnego ruchu pieszych

Odporny na ścieranie w przypadku intensywnego ruchu maszyn i urządzeń ciężkich

Odporny na ścieranie w przypadku intensywnego ruchu maszyn i urządzeń ciężkich

Gąbka elastyczna

Gąbka elastyczna

Przestrzenny

Przestrzenny

Wyrób jest zgodny z Dyrektywą Rady 96/98/WE (MED) w sprawie wyposażenia statków i posiada europejski certyfikat uznania typu wyrobu MED.

Wyrób jest zgodny z Dyrektywą Rady 96/98/WE (MED) w sprawie wyposażenia statków i posiada europejski certyfikat uznania typu wyrobu MED.

Produkt jest zgodny z regulacjami IMO i ISO w sprawie znaków bezpieczeństwa na statki i posiada międzynarodowy certyfikat uznania tego wyrobu.

Produkt jest zgodny z regulacjami IMO i ISO w sprawie znaków bezpieczeństwa na statki i posiada międzynarodowy certyfikat uznania tego wyrobu.

Posiada świadectwo dopuszczenia CNBOP – PIB

Posiada świadectwo dopuszczenia CNBOP – PIB

 

Instrukcja BHP przy obsłudze miesiarki do ciasta

  • IAN01
  • promocja

Teraz już od:

13.38 zł

19.11 zł (-30%)

do koszyka

Instrukcja BHP przy obsłudze pieca piekarniczego

  • IAN02
  • promocja

Teraz już od:

13.38 zł

19.11 zł (-30%)

do koszyka

Instrukcja BHP przy obsłudze przesiewacza dla młynów, piekarni, cukierni

  • IAN03
  • promocja

Teraz już od:

13.38 zł

19.11 zł (-30%)

do koszyka

Instrukcja BHP przy obsłudze dozownika do mąki

  • IAN04
  • promocja

Teraz już od:

13.38 zł

19.11 zł (-30%)

do koszyka

Instrukcja BHP przy obsłudze dzielarki chlebowej

  • IAN05
  • promocja

Teraz już od:

13.38 zł

19.11 zł (-30%)

do koszyka

Instrukcja BHP przy obsłudze rogalikarki

  • IAN06
  • promocja

Teraz już od:

13.38 zł

19.11 zł (-30%)

do koszyka

Instrukcja BHP w pomieszczeniach piekarni

  • IAN07
  • promocja

Teraz już od:

13.38 zł

19.11 zł (-30%)

do koszyka

Instrukcja BHP przy obsłudze wydłużarki do bagietek

  • IAN08
  • promocja

Teraz już od:

13.38 zł

19.11 zł (-30%)

do koszyka

Instrukcja BHP przy obsłudze elektrycznych pieców piekarniczych

  • IAN09
  • promocja

Teraz już od:

13.38 zł

19.11 zł (-30%)

do koszyka

Instrukcja BHP przy obsłudze wałkowarki do ciasta

  • IAN10
  • promocja

Teraz już od:

13.38 zł

19.11 zł (-30%)

do koszyka

Instrukcja BHP przy obsłudze wywrotnicy podnoszącej wózki z ciastem

  • IAN11
  • promocja

Teraz już od:

13.38 zł

19.11 zł (-30%)

do koszyka

Instrukcja sanitarna zabezpieczenie piekarni przed szkodnikami

  • IAN12
  • promocja

Teraz już od:

13.38 zł

19.11 zł (-30%)

do koszyka

Instrukcja sanitarna utrzymania higieny otoczenia piekarni

  • IAN13
  • promocja

Teraz już od:

13.38 zł

19.11 zł (-30%)

do koszyka

Instrukcja BHP przy obsłudze piekarnika

  • IAO01
  • promocja

Teraz już od:

13.38 zł

19.11 zł (-30%)

do koszyka

Instrukcja BHP przy obsłudze patelni elektrycznej

  • IAO02
  • promocja

Teraz już od:

13.38 zł

19.11 zł (-30%)

do koszyka
  • Znak przestrzenny - Hydrant zewnętrzny przestrzenny 3D - mały 25 x 25 cm
    BE100
    od 187.60 zł
    268.00 zł (-30%)
  • Konstrukcja nośna znaku przestrzennego 3D małego Ø 3,5 cm / h 200 cm
    BF200
    od 172.90 zł
    247.00 zł (-30%)
  • Syrena alarmowa ręczna
    1Z002
    od 1832.00 zł
  • Znak morski - Punkt alarmowy osoby za burtą
    FB074
    od 21.52 zł
    30.74 zł (-30%)
  • Profil ochronny Epd - Odbojnik ochronny narożnika. Kształt półokrągły D.
    AC407
    od 92.08 zł
    131.54 zł (-30%)
  • Profil ochronny Epc - Odbojnik ochronny narożnika. Kształt D.
    AC406
    od 62.65 zł
    89.50 zł (-30%)

Przemysł spożywczy - zaopatrz się w instrukcje BHP dla branży gastronomicznej



Instrukcje bezpieczeństwa i higieny pracy mogą skutecznie przeciwdziałać wielu wypadkom na stanowiskach pracy. Pracodawcy mają obowiązek zapewnienia pracownikom możliwości szczegółowego zapoznania się z instrukcją stanowiskową BHP. Dokument należy umieścić w dowolnym, dobrze widocznym dla załogi miejscu.

Niebezpieczeństwa związane z pracą w gastronomii

Przemysł spożywczy cechuje jeden z największych wskaźników wypadkowości w pracy. W ostatnich latach prawie co trzeci wypadek w Polsce wydarzył się właśnie w tej branży, jak donoszą raporty Państwowej Inspekcji Pracy. Kucharze, barmani, kelnerzy, jak również osoby obsługujące maszyny przemysłowe przetwarzające żywność, są narażeni na szereg niebezpieczeństw.

Oparzenia wrzątkiem i gorącym olejem, rany cięte, zgniecenia, zagrożenia pasożytnicze, infekcje skórne i żołądkowe, zagrożenia mikroorganizmami spowodowane brakiem dezynfekcji narzędzi oraz nieodpowiednim gotowaniem lub zamrażaniem surowców – to tylko niektóre z zagrożeń na stanowiskach pracy, związanych z przetwórstwem spożywczym.

W związku z powyższym gastronomia i przemysł spożywczy to branże, gdzie trzeba skrupulatnie przestrzegać wielu przepisów BHP, nie tylko określających sposób podawania żywności, ale także obsługę specjalistycznych maszyn i urządzeń kuchennych, takich jak kotły, krajalnice, kuchenki mikrofalowe, grille, piece itd.

Instrukcje BHP dla przemysłu spożywczego produkcji TDC

Instrukcje bezpieczeństwa i higieny pracy w przemyśle spożywczym, branży w której zwraca się szczególnie dużą uwagę na przestrzeganie zasad BHP, stanowią istotną część oferty naszej firmy. Tak jak wszystkie nasze instrukcje BHP, instrukcje dla gastronomii są przygotowywane we współpracy ze specjalistami i dopowiadają najnowszym wymaganiom prawnym.

Wśród całej gamy naszych instrukcji BHP stosowanych przez przemysł spożywczy, znajdziesz m.in. „instrukcje BHP przy obsłudze pieca piekarniczego”, „Instrukcje BHP przy obsłudze bemara”, „Instrukcje BHP przy obsłudze kotłów warzelnych”, „ Instrukcje BHP przy obsłudze krajalnicy”, „Instrukcje BHP w pomieszczeniach piekarni”, Instrukcje BHP w zakładach spożywczych” i wiele innych.

Zamów newsletter TDC

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z:
Wpisz swój adres e-mail

Administratorem Danych Osobowych jest TDC-TOP DESIGN CHUDZYŃSCY SPÓŁKA JAWNA z siedzibą przy ul. Oliwskiej 166, 80-209 Chwaszczyno (dalej jako „Spółka”). Administrator powołał Inspektora Ochrony Danych, z którym można się skontaktować poprzez e-mail: lub korespondencyjnie: ul. Oliwska 166, 80-209 Chwaszczyno. Dane osobowe będą przetwarzane w celu: przekazywania informacji handlowych przez Spółkę, dotyczących oferty Spółki z w formie elektronicznej lub telefonicznej (w zależności od wyboru) bądź w celu udostępnienia danych osobowych firmie kurierskiej w zakresie: imię i nazwisko, adres, numer telefonu w celu realizacji i dostarczenia zamówienia, na podstawie zgody, o której mowa w art. 6 ust 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej jako RODO). Dane osobowe mogą być ujawnione pracownikom lub współpracownikom Spółki, jak też podmiotom udzielającym wsparcia Spółce na zasadzie zleconych usług i zgodnie z zawartymi umowami powierzenia. Każda osoba posiada prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, jak też prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie jego danych osobowych narusza przepisy RODO. Podanie danych jest dobrowolne.